W dniach 16 i 17 marca, Seniorzy uczestniczący w warsztatach dietetycznych przygotowywali naleśniki z kurczakiem i szpinakiem. To niewyobrażalnie smaczne danie może być świetną propozycją obiadu dla lubiących naleśniki w wersji wytrawnej.
Przepis na naleśniki z
kurczakiem i szpinakiem
Składniki na farsz:
- pierś z kurczaka
· przyprawa do gyrosa , pieprz, sól
· mrożony szpinak
· ser mozzarella
· łyżka masła
· cebula i czosnek
· olej
Przygotować ciasto na naleśniki i usmażyć placki.
Na maśle podsmażamy pokrojona cebulę i przeciśnięty czosnek.
Dodajemy szpinak i zapiekamy razem.
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy
wedle uznania i podsmażamy na oleju.
Ser trzemy na tarce i grubych oczkach i łączymy z mięsem i szpinakiem. Farsz nakładamy na placki naleśnikowe, zawijamy i posypane resztka startego sera zapiekamy chwilę w rozgrzanym piekarniku.
Komentarze
Prześlij komentarz